nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Categorieën

Belgian Limoncello by finesse

0

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Lekker recept ? Stuur het door !
Limoncellomousse

  12-03-2019  

INGREDIENTEN voor 4 personen 2 eieren citroen 1 40 g kristalsuiker (fijne) 4 g gelatine 100ml slagroom (35% V.G.) poedersuiker 1 el limoncello 50 ml pistaches 20 g 1Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit.  2Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.    3Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel .    4Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel . Spatel...

Lees meer

Heerlijk luchtig Italiaans dessert met limoncello en citroen

  11-03-2019  

Ingrediënten 4 eieren 1 citroen 80 gr suiker 3 blaadjes gelatine 250 gr slagroom 75 ml limoncello   Materialen Mixer   Bereiding Splits de eieren. Klop het eiwit in een schone kom met een mixer stijf en zet zolang in de koelkast. Rasp de schil van de citroen en bewaar een beetje voor de garnering. Mix de eidooiers met de suiker en citroenrasp tot een luchtige bijna witte massa. Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verhit een steelpannetje op het vuur. Knijp de citroen uit en verwarm het sap in het pannetje. Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in het warme citroensap. Zet het vuur uit en laat een paar minuutjes afkoelen en schenk dan bij de opgeklopte eidooiers. Voeg ook de limoncello toe en roer alles goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel...

Lees meer

Tiramisu met limoncello

  10-03-2019  

Ingrediënten 1 limoen 125 g mascarpone 2 eieren 3 eetl. kokospoeder 16 boudoirs (lange vingers) 2 eetl. suiker 2 cl limoncello di Sicilia Voorbereiding (5 min.) - Rasp de limoenschil (zonder het witte gedeelte). - Pers 1 limoenhelft en meng het sap met de limoncello. Bereiding 15 min. + 4 u. in de koelkast 1 Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eiwitten stijf. 2 Klop de eidooiers en de suiker op tot een wit mengsel. Roer er de mascarpone onder. 3 Voeg er voorzichtig de eiwitten aan toe met een spatel. 4 Leg een laag lange vingers in een schaal en besprenkel met de helft van de limoncello met de limoen. Bedek met de helft van de mascarponemengeling. Doe hetzelfde voor de tweede laag. Laat de tiramisu 4 u. opstijven in de koelkast. 5 Meng de limoenzeste met de...

Lees meer

Lekker frisse Limoncello soesjes

  09-03-2019  

Deze soesjes zijn waanzinnig lekker en ontzettend fris en daarom ideaal om te serveren als dessert. Wat heb je nodig? (30 stuks) Voor het soesdeeg: 100 milliliter melk 100 milliliter water 100 gram ongezouten roomboter 100 gram bloem snufje zout 4 eieren Voor de limoncello room: 500 milliliter melk 4 eidooiers 50 gram kristalsuiker 2 eetlepels bloem 2 – 3 eetlepels Limoncello 1. We beginnen met het maken van het soesdeeg. Breng hiervoor het water samen met de melk en de roomboter aan de kook. Haal zodra het even heeft gekookt de pan van het vuur. 2. Voeg vervolgens in één keer de bloem toe en roer het gehele direct goed door tot er een soort deegbal ontstaat. Zet de pan weer op een laag vuur en ‘kook’ het meeste vet uit het deeg. 3....

Lees meer



| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Om deze website te bezoeken moet u minimum 18 jaar oud zijn.